Signup for GEOCEN Newsletter here...Print?

Article written on 18. marts 2011 by Henrik Svenningsen

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Om TalonView / FalconView fordeling og licenserFalconviewWindows Vista / Windows 7More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Militærgeografisk Afdeling (MGA), har for nylig modtaget softwaren TalonView som erstatning for Falconview, idet Falconview-softwaren var forbundet med nogle komplicerede licensregler. TalonView er til gengæld udleveret af National Geospatial Agency (NGA) i USA og må anvendes af koalitionspartnere. Den skulle endvidere være noget nemmere at håndtere licensmæssigt.

MGA har endnu ikke fået HOK forholdsordre til hvem og hvor mange brugere der skal have denne software. HOK har dog udsendt en skrivelse om at alle de som ikke har en fuld lovlig Falconview licens (eksempel på lovlig licenst: UAS RAVEN) og i 1:1 senest 1/4-2011 skal afinstallere Falconview og ad kommandovejen fremsende opereativ begrundet skrivelse til HOK om hvorfor de skal have TalonView og ikke kan nøjes med BMS (Battle Management System) som er forankret ved Hærens Føringsstøtteskole (HFS).
Den samme procedure gælder endvidere for enheder under opstilling til eller indsættelse i INTOPS.

MGA er pt. vidende om at bl.a. "kunder" som Jægerkorpset og enkelte enheder ved Artilleriet kan rekvirere TalonView og dertil hørende uddannelse ved MGA (efter godkendelse ved HOK).
MGA har endnu ikke overblik over hvad dette vil betyde for tankerne bag en kommende Falconview/TalonView  Instruktør-uddannelse.
TalonView er jf. dokumentationen testet på Win Vista af udviklerene. MGA har ved modtagelse af den dog konstateret, at den ikke kunnne installeres på en WIN 7 uden en hel del fejl. MGA har derfor lavet en DK modificeret løsning som kan installeres på WIN 7, UK version, dog skal der ændres lidt i SQL softwaren efterfølgende. Dette er testet med elev-hold fra ISAF 12.

TalonView er i BUND OG GRUND = Falconview version 4.1.1!
Ændringerne der er i forhold til FalconView ver. 4.1.1 er sket i PFPS pakken og ikke i Falconview/TalonView .

TalonView har endvidere nogle nye funktioner i forhold til Hærens tidligere versioner af FalconView og som er egnet til at understøtte STABS-ARBEJDSGANGE. Endvidere er en del små "bugs" rettet og "uhensigtsmæssige" funktioner ændret.
 

Article written on 18. marts 2011 by Henrik Svenningsen
Article No. #70

Return....